16. juli 2024

Hun tvinger ørkenreven sin til å bli veganer: 2 år senere skjer DETTE:

Å være veganer er et personlig valg for flere mennesker i dag, og betyr at man ikke kan spise kjøtt eller dyreprodukter som egg, melk, smør, yoghurt osv. Dette går fint for de som klarer å få i seg rikelig med næringsstoffer, men går IKKE bra for dyr som trenger kjøtt for å leve!

Vanlige ørkenrever spiser fugler, kaniner, egg og insekter, men det gjør ikke denne. Eieren nekter den å spise noe som ikke er vegansk, ettersom hun selv er veganer.

Det er bloggeren Sonia Sae fra Barcelona, Spania, som nå har fått hard kritikk etter å kun ha gitt ørkenreven sin Jumanji vegansk mat i en årrekke. Bekymrede dyrevenner prøver nå å få henne til å forstå at det hun gjør faktisk er dyreplageri!

 

Eksperter kan fortelle at hele 90 prosent av ørkenrevens naturlige kosthold består av dyr, insekter og egg, mens de resterende 10 prosentene består av forskjellige vekster de graver opp. Det burde være en selvfølge å skjønne at disse store kjøttbehovene ikke forandrer seg selv om ørkenreven nå bor i fangenskap!

Sonia mener nemlig at å spise kjøtt er det samme som mord, og nekter Jumanji å spise noe kjøtt eller noe som kommer fra andre dyr.

Sonia har tidligere klaget over revens dårlige helse, og forteller at Jumanji er halvblind, lider av kramper, og har alvorlig hudallergi. Likevel nekter hun for at det er kostholdet som er problemet.

Nå har mange reagert på bildene som har blitt lagt ut av den syke Jumanji, og en av de som har reagert aller sterkest er Alixe Natanya Moore. I et innlegg på Facebook forklarer hun hvorfor det Sonia gjør er dyreplageri:

«De (ørkenrever) er IKKE altetende. Hvis du gir en ørkenrev en slik diett kommer de til å bli syke, det er ikke tilstrekkelig for dem. I det fri spiser de 90 prosent kjøtt og insekter. De andre 10 prosentene er røtter og frukt, men det er bare som et supplement og skal ikke være en stor del av dietten deres.»

Slik så Jumanji ut før den ble satt på en vegansk diett:

 

Og slik ser han ut nå: 

 

Hva mener du om å sette ville dyr på en vegansk diett? DEL gjerne saken på Facebook, og skriv din mening i kommentarfeltet!