22. juni 2024

Hundemammaen venter på toget hver eneste kveld. GRUNNEN knuser hjertet mitt:

Hunder må være de mest lojale skapningene i verden. De elsker menneskene sine uansett, og bryr seg ikke det spor om du bor på gata eller i et slott – du er bestevennen dens og den vil bare overøse deg med kjærlighet.

Det er også derfor det er så trist å se hunder som venter forgjeves på eierne sine. Det finnes utallige historier om hunder som trofast har ventet på at eieren skal komme hjem hver eneste dag, og som må gå skuffet hjem hver kveld fordi eieren aldri kom. For man kan dessverre ikke fortelle en hund at mennesket deres har gått bort, og aldri vil komme tilbake.

Det er også derfor denne historien er så trist: Denne hundemammaen har fire unge valper, men hver eneste dag siden begynnelsen av januar i år har hun blitt observert på togstasjonen i Mumbai. Hver eneste kveld, uten unntak, dukker hun opp klokken 23.00, og venter på toget.

Når det kommer, ser hun håpefullt inn i kvinnenes del av toget, og når ingen kommer ut løper hun etter toget idet det forlater stasjonen igjen. Så går hun hjem til valpene sine, vel vitende om at hun kommer til å prøve igjen neste dag.

Kvinnene har egne deler av toget reservert kun for dem, slik at de skal kunne føle seg trygge der etter altfor mange overgrep som har skjedd i Mumbai de siste årene. Kanskje det også er på grunn av noe slikt at hunden ikke finner kvinnen hun leter etter hver kveld.

Bekymrede dyreelskere har noen ganger fulgt hundemammaen hjem igjen, og gitt henne mat og det hun trenger, men hun kommer alltid tilbake for å lete etter kvinnen hun er så glad i.

Jeg håper det går bra med kvinnen, men tror ikke at hun bare ville forlatt en hund på denne måten. Hun og hunden må ha vært svært nære, og hunder vet godt hvem de kan stole på…

Nå leter noen av de andre passasjerene etter et permanent hjem for hundemammaen og valpene hennes.

Vi håper helst på en lykkelig gjenforening mellom kvinnen og hunden snarest – DEL hvis du er enig!