22. juni 2024

Fem ranere angriper den unge kvinnen på gata: Da får 88-åringen dem til å løpe for LIVET

Selv om John Nixon kanskje kan se ut som en helt vanlig pensjonist, er dette langt fra virkeligheten. Den engelske 88-åringen kan nemlig få hvem som helst til å skjelve av redsel – noe fem ranere fikk oppdage da de forsøkte å rane en ung kvinne i London.

De fem ungdommene hadde sirklet inn en ung kvinne og dro i både vesken og klærne hennes da John kom rundt et hjørne og oppdaget dem.

«Min første tanke var å få bort oppmerksomheten deres fra kvinnen som skrek. Jeg ropte: ‘La henne være i fred!» forteller han til Evening Standard.

Ungdommene snudde seg mot den gamle mannen: «‘Vi tar dine penger istedenfor,» sa de, og jeg sa: ‘Nei, det gjør dere ikke’. Ungdommer nå om dagen er fulle av overmot, skjønner du, og forventet seg ikke en overraskelse.»

Og de fikk seg jammen litt av en overraskelse. John er nemlig ikke noen vanlig pensjonist, men er en gammel krigsveteran fra spesialstyrken SAS. Selv om han forlot militæret for mange år siden sitter treningen hans godt igjen i kroppen.

«Treningen min satte inn for fullt. Jeg landet et slag på nakken til den første, som etterlot ham nesten bevisstløs. Jeg grep tak i den neste, men en annen hadde en kniv, så jeg ble nødt til å håndtere ham også.»

I kampen mot de fem ranerne fikk John knivskader, men klarte til slutt å jage dem bort med halen mellom beina. Nå hylles han av politiet for innsatsen, og for å ha reddet den unge kvinnen.

«Jeg ville bare hjelpe henne. Jeg har blitt skutt i beinet og til og med bitt av en slange, der giften lå igjen i ryggraden min i flere år. Jeg har vært døden nær så mange ganger at denne situasjonen ikke bekymret meg. Kvinnen løp sin vei skrikende, men jeg håper at hun er OK,» avslutter han.

Man skal aldri undervurdere en pensjonist – man vet nemlig aldri hvilke livserfaringer de har i bakhånd! DEL gjerne denne historien med vennene dine på Facebook hvis du også synes at John er et fantastisk forbilde!