22. juni 2024

Ekteparet har vært gift i 69 år. Nå rives de fra hverandre av myndighetene!

Herbert og Audrey Goodine fra Canada har vært sammen i 73 år og gift i 69 år – de har alltid bodd sammen. Nå, på sine eldre dager, har de bodd sammen på et eldrehjem, men det skal det snart bli slutt på.

Herbert (91 år) og Audrey (89) bor sammen på et eldrehjem i New Brunswick, og har her sitt eget rom der de kan sove sammen i samme seng – slik de har gjort siden de giftet seg.

Men nå, bare noen dager før jul, fikk paret beskjed om at de kom til å bli separert. Herbert skal flyttes til et annet omsorgssenter på grunn av sin demens, og dette blir dermed den første julen de ikke kan feire sammen.

Det får datteren deres til å reagere sterkt.

«Når jeg pratet med foreldrene mine i går kunne jeg høre mamma gråte og pappa i bakgrunnen. Mamma sa: ‘Nå er julen over for oss, og dette er den verste julen vi noensinne har hatt’,» skriver datteren Dianne Goodine på Facebook.


Datteren sier at hun forstår at pappaen hennes trenger mer tilsyn, men at det er umenneskelig at paret ikke kan få lov til å være sammen på julaften, og at han blir «kastet ut» med så kort advarsel.

Myndighetene svarer derimot at de ikke kan ta hensyn til hvilken tid på året det er, men må se an personens behov. Derfor ble det aktuelt å flytte 91-åringen til et annet hjem.

Nå har datterens innlegg fått snart 20 000 delinger på Facebook, og mange mener at dette gamle paret fortjener langt bedre nå like før jul.

Jeg synes i det minste at familien skulle ha fått mye lenger advarsel, og ikke bare fått dette kastet på seg nå like før jul. DEL dette med vennene dine hvis du også mener at paret burde få tilbringe julen sammen!