16. juli 2024

Mammaen tekster datterens lærer når hunden begynner å oppføre seg rart. Det reddet jentas LIV!

Da lille Sadie ble født i 2012 hadde legene fortalt foreldrene at de kunne forvente en frisk og sunn baby – det var ikke noe tegn på noe annet.

Men bare sekunder etter fødselen ser legene at noe er galt med jenta, og til mammaens store forskrekkelse fører de den nyfødte jenta til et annet sykehus for at hun skal kunne overleve.

Det var ikke før en uke senere at familien fikk vite at datteren hadde Downs syndrom.

De må bli på sykehuset i to måneder før de endelig får lov til å ta henne med hjem. Men lykken og lettelsen ble kortvarig.

Lille Sadie fikk akutte hjerteproblemer, og under hjerteoperasjonen fant de også ut at hun hadde type 1 diabetes.

Fra den dagen av måtte foreldrene stadig holde kontroll på datterens blodsukkernivå, ettersom for høye eller lave nivåer kunne sette henne i livsfare.

Men så kom redningen: Labradoren Hero!

Hunders luktesans er fantastisk sterk og kompleks, og labradoren kunne lukte om Sadies blodsukkernivå forandret seg drastisk.

Så, en dag da Sadie satt i klasserommet sitt på skolen begynte Hero å oppføre seg merkelig hjemme i huset. Hero lagde vanligvis ikke en lyd, og var alltid avslappet og rolig. Nå bjeffet han så mye og var så stresset at mammaen til Sadie ble bekymret.

Hun ringte datterens lærer og ba om hun kunne sjekke blodsukkeret hennes. Det viste seg å være helt normalt, men Hero ble bare mer og mer stresset og fortsatte å bjeffe og ule. Bare 30 minutter senere sjekket læreren én gang til. Da hadde det sunket fra 122 til 82. Om det blir for lavt kan Sadie havne i koma og dø.

Hero hadde luktet at blodsukkeret hennes falt på flere kilometers avstand, lenge før de teknologiske hjelpemidlene hennes engang hadde reagert!

Labradorer har flere hundre millioner reseptorer i nesen, noe som gjør dem fantastiske til denne typen «jobb». Men ingen klarer å forklare helt hvordan han klarte det på flere kilometers avstand.

En ting er ihvertfall sikkert: mammaen bryr seg ikke om HVORDAN han klarte det, men at han klarte å redde jenta hennes før det var for sent ved å varsle tidlig slik at mammaen kunne advare læreren.

Hero er virkelig et passende navn – han er en ekte helt! DEL gjerne hvis du er enig!