Derfor følger hunden din etter deg på toalettet. Grunnen? Dette betyr mer enn du ANER!

89400

En av de beste fordelene med å ha hund er at man alltid har selskap. Men det finnes tross alt steder man godt kan være alene på, som for eksempel toalettet.

Men har du noen gang lurt på hvorfor den følger etter deg dit? Her har vi samlet en liste over ting hunder ofte gjør, og hva det betyr:

1. De kommer med «gaver»

Hunden din kommer kanskje bort å gir deg en sokk eller en ball som den har båret i munnen. Dette gjør den for å vise deg noe, eller for å dele gleden den føler når den selv får gjenstanden.

2. De gir deg «hundeøyne»

De klassiske «hundeøynene» er egentlig noe mennesker gjør når de vil ha noe, men når våre firbeinte venner gjør det viser de faktisk at det finnes et følelsesmessig bånd og en tillit mellom dere.

3. De skjønner når noe er galt

Hunder trenger ikke å forstå hva vi sier for å skjønne at noe er galt. De er utrolig gode til å lese kroppspråk, og forstår raskt om du er glad eller trist. I så fall trøster de deg mer enn gjerne!

4. De vil kose etter middagen

Når en hund er mett føler den seg bra. Hvis den da kommer bort til deg for å kose betyr det at den føler seg komfortabel rundt deg.

5. De følgere etter deg på toalettet

Dette er faktisk et godt tegn! Det betyr at den føler seg nært knyttet til deg. Ifølge veterinærer er det hunders instinkt å gjøre alt med familien eller «flokken» sin.

6. De slikker deg i ansiktet og på kroppen

Om en hund slikker deg i ansiktet betyr det at den har en god følelse om deg. Hunder stresser ned når de slikker noen i ansiktet, men det er også en måte å vise kjærlighet.

7. De hopper opp i sengen din

Hunder kan sove nesten overalt, men hvis de velger sengen din betyr det at de ønsker å kjenne lukten og varmen din.

8. Den blir helt vill av glede når du kommer hjem

Det som er så fint med hunder er at du vet som regel nøyaktig hva de føler. En hund som hopper av glede når du kommer hjem er nettopp det – hoppende glad for å se deg!

9. De lener deg mot deg

Om hunden din lener seg inntil deg betyr det at de søker trygghet og kjærlighet fra deg. Selv hunder kan trenge å føle seg litt ekstra passet på av og til!

Hunder er helt herlige og utrolig følsomme dyr. DEL gjerne denne artikkelen om du også er en hundeelsker!