22. juni 2024

Kyllingen ser helten sin og løper ut av låven. Det som skjer da smelter TUSENVIS av hjerter!

Kyllinger er nok ikke det første dyret jeg tenker på når jeg ser for meg et «kosete» dyr, men det var før jeg så denne videoen!

Denne kritthvite kyllingen heter Camus, og bor på Lighthouse Farm Sanctuary i Oregon, USA. Dette er en utrolig plass for dyr – og her bor det alt fra griser og geiter til kyr og høns, som kan leve ut livene sine uten frykt for å bli mishandlet, forlatte eller drept.

For rundt seks måneder siden ble to kyllinger forlatt anonymt i en låve litt bortenfor gården. Peter og Gwen, eierne av gården, gav dem kjærlighet, mat, og navn – Camus og Sartre.

Camus bestemte seg fort for at Peter var hans nye bestevenn, og hver gang Peter kom hjem til gården løp Camus i full fart mot ham og hoppet opp i fanget hans. Kyllinger har vanligvis fire tær, men Camus har fem – noe som gjør at han kan løpe betydelig raskere!

«Camus liker egentlig ingen, men han likte Peter av en eller annen grunn. Nå venter han på at Peter skal komme hjem hver dag og løper alltid frem for å hilse på,» forteller Gwen.

Det er mange som ser på kyllinger som dumme dyr, som verken har følelser, egenskaper eller en personlighet, men etter å ha sett dette vil nok det forandres.

«Jeg håper at de kan se på Camus som en hund eller katt. At Camus og kyllinger som ham er individer med tanker og viljer, at de har mulighet for å bygge vennskap. At de verdsetter livene sine akkurat slik vi verdsetter våre,» sier Gwen.

I videoen nedenfor kan du se når Camus løper så fort han kan for å hilse på vennen sin Peter. Dette er faktisk noe av det søteste jeg har sett!

DEL gjerne denne artikkelen hvis du også smilte av dette fine vennskapet!