Politiet advarer: Om du hører disse 3 ordene i telefonen, LEGG PÅ!

126853

Telefonen ringer alltid i tide og utide, og i det siste har jeg blitt oppringt av 2-3 telefonselgere omtrent hver dag. Dette kan jo selvfølgelig være litt irriterende, men ukjente numre kan også være farlige.

Hvis et ukjent nummer ringer deg og spør: «Hører du meg?» bør du absolutt ikke svare ja. Bare legg på. Dette er med stor sannsynlighet bedragere som er ute etter deg.

Det er USA som slår alarm om dette fenomenet, og det har også spredt seg til Canada, Tyskland og andre europeiske land.

Det som skjer er at bedragerne tar opptak av samtalen, og prøver å få deg til å si «ja». Dette kan brukes som en stemmesignatur, for å gjøre det mulig å inngå muntlige avtaler på dine vegne uten at du vet om det!

ABC NEWS har tidligere rapportert om denne saken der 49-år gamle Teresa Thomas fra Minneapolis nesten gikk rett i fellen. I verste fall kunne bedragerne fått rede på bankopplysningene hennes.

Nå advarer altså amerikanske myndigheter om denne nye svindelen, og har gitt ut noen smarte tips på hvordan man kan unngå å bli lurt:

  • Ikke svar når ukjente nummer ringer. Hvis det er viktig så legger de igjen en beskjed.
  • Om du svarer og den som ringer ber deg slå inn koder på tastene, ikke gjør det!
  • Om du tar en telefon og du merker at det er en bedrager på andre enden, skriv ned nummeret og rapporter det!
  • Blokker nummeret.

SE innslaget fra ABC NEWS nedenfor og DEL dette videre med vennene dine på Facebook slik at ingen flere blir svindlet på denne måten!