Foreldrene ser på det gamle bildet og blir stive av skrekk. Det de ser er ikke MULIG!

14517

Barn kan trylle frem de mest fantastiske verdener, magiske eventyr og fantasivenner, og få voksne bekymrer seg særlig om dette. Faktisk virker de heller fascinerte og glade for å se barnas ville fantasi, og tar ikke dette seriøst.

Men i tilfellet til Joey Verwey fra Sør-Afrika var ikke verdenene hun beskrev noe som et barn kunne ha tenkt seg frem til.

Bare tre år gammel fortalte den lille jenta foreldrene sine historier fra «tidligere» – og mente med det hendelser som hadde skjedd henne i tidligere liv. Joey husket ting som ikke var mulig, og som et lite barn ikke kunne ha noen kjennskap til. Foreldrene ble snart bekymret og opprørt over historiene hun fortalte så levende.

Når hun var fem år møtte Joey jevnlig med professorer og journalister som hørte på beskrivelsene hennes – først med skepsis så med målløs forbauselse. Hun husker i alt 10 tidligere liv, og forteller ivrig om ting hun hadde sett og gjort «tidligere».

Det første livet som hun fremdeles har i minne er fra tusenvis av år siden, som en huleboer. Når skeptikerne spurte henne ut om dette kunne hun forklare nøyaktig hvor hulen hennes lå, og de sendte en gruppe ut for å se om de fant noe spor av den. Det de fant da gav dem gåsehud: En rekke huler lå i området og de kunne utrolig nok fastslå at forhistoriske mennesker hadde bodd der.

I et annet liv bar hun en slave i det gamle Egypt. Joey forteller om opplevelsene hun hadde som slave helt ned til mikroskopiske detaljer, som hvordan veiene og galeiene ble bygget med helt spesielle teknikker.

Fra tidelig i det 20. århundre forteller hun om livet sitt som barnebarnet til Paul Kruger, som var presidenten av Sør-Afrika frem til 1902.

Hun har vært gift to ganger, forteller hun, og har født ti barn. Når en gruppe bestemte seg for å undersøke dette nærmere fant de ut at én av disse barna fremdeles er i live og er en svært gammel dame i 90-årene. Hun sier ja til å møte lille Joey, og de to snakker sammen lenge. Den gamle kvinnen blir forskrekket når Joey husker ting som bare moren hennes kunne ha visst.

Hvem kan vel si om dette er sant eller falskt? Er der virkelig så vanskelig for oss å akseptere at vi kan ha levd flere liv? Eller er dette bare et fantasiprodukt til en særdeles intelligent og sensitiv ung jente?

Du kan se hele den utrolige historien nedenfor i videoen på engelsk, og del gjerne denne historien med vennene dine hvis du ble fascinert!