Denne sunne 16-åringen dør plutselig på stranda. Årsaken finnes i alle dagligvarebutikker

664628

Det er sommerferien i 2014, og 16 år gamle Lanna Hamann drar på ferie til Mexico. Der bor hun med venner og foreldrene deres som har hus der. Lite visste de at alt skulle gå fryktelig galt.

En dag, mens de er på stranda og koser seg, får Lanna plutselig et hjerteinfarkt. Alle gjør alt i sin makt for å redde henne, men det er for sent. Lanna dør på stedet.

Vennene er i sjokk. Ingen vet hvordan dette kan ha skjedd, og dødsfallet er et mysterium. Lanna var en sunn, frisk og glad jente, og hun var en ekte atlet som var i mye fysisk aktivitet. Hun spilte softball, og hadde ingen helseproblemer. Ingenting tilsa at hun skulle dø på denne måte.

Så kommer forklaringen:

Lannas mor Kris, forteller at på dagen hun døde, hadde hun ikke drukket noe vann. Det hun HADDE drukket, var en Red Bull energidrink rett før det dødelige hjerteinfarktet.

Hjertespesialisten Jack Wolfson bekrefter at morens mistanker. Lanna drakk slike energidrikker så jevnlig at hun var nærmest avhengig av dem.

Disse populære energidrikkene som selges fritt i alle dagligvarebutikker, kiosker, og bensinstasjoner består nesten utelukkende av koffein og sukker. Å innta store mengder av disse kan være svært farlig, selv for kjernesunne mennesker som Lanna. «Det finnes medisinske beviser på at disse drikkene er skadelige. De kan påvirke både hjerterytmen og blodtrykket til folk,» forteller Wolfson.

Kris sier at det tragiske dødsfallet til datteren kunne skjedd enhver annen person. Forhåpentligvis vil advarselen hennes forhindre at andre dør på samme måte i fremtiden.

Ungdommer og voksne over hele Norge hiver nedpå med energidrikker daglig, og blander dem også med alkohol, som er en enda farligere kombinasjon. De må bli gjort oppmerksom på farene ved dette!

Vær så snill å DEL denne historien med vennene dine på Facebook!