Hun la ut et bilde av babyen på Facebook. MINUTTER senere er han død, og alle kunne se hvorfor!

20840

En mors viktigste jobb er å sørge for at barna hennes er trygge og har det bra. Amerikanske Holly Wagner trodde hun hadde gjort akkurat det da hun spente fast 3 år gamle Conor og 11 måneder gamle Cameron til barnesetene sine i bilen.

Men hun hadde begått en fryktelig feil – hun bare visste det ikke enda.

27 april 2013, kjørte Hollys samboer ut med begge barna i baksetet. Mens han kjørte overså han et stoppskilt og måtte bråbremse, men det var for sent. Bilen kolliderer i en annen, og alle tre i bilen blir skadet.

Hjemme får Holly en telefon fra politiet der betjenten forteller henne hva som har skjedd. Vel fremme på sykehuset får hun vite at samboeren og eldstesønnen har kommet unna kollisjonen med bare noen mindre skader.

Men for lille Cameron var det verre.

Når bilen kolliderte førte den utrolige kraften til at Camerons beltespenne over brystet brøt opp, og han ble slengt gjennom frontruten. Han blir hasteoperert flere ganger i løpet av de neste dagene, men skadene er for store.

Legene gir moren et uutholdelig valg: La sønnen leve ved hjelp av maskinene noen dager til i smerter, eller skru av maskinene som holder ham i livet. Hun sier de kan skru av maskinene, og hjertet hennes knuser i tusen biter så snart ordene er ute av munnen hennes. Hun klarte ikke lenger å se babyen sin lide.

13 mai 2013 sovnet Cameron stille inn i armene hennes.

Politiet kan senere forklare hvorfor babyen hennes døde: Spennen på barnesetet var for høyt oppe, beltet var for løst, og selve setet var for stort for ham. Men den største feilen var å spenne fast babyen med setet rettet fremover. Babyer og småbarn tåler ikke støtkraften i en kollisjon denne veien på grunn av sine store hoder. Derfor skal barn sitte vendt bakover i et passende barnesete helt opp til de er 4 år gamle. På denne måten fordeles støtkraften seg jevnere over hele kroppen.

Før ulykken hadde Holly lagt ut et bilde av babyen sin på facebook – der han sover i setet som politiet lett skjønte var altfor stort til ham. Mange så bildet, men ingen varslet moren som trodde hun hadde gjort alt riktig.

Holly jobber nå med å spre kunnskap om dette til andre foreldre, og håper at andres småbarn og babyer kan reddes, og at ikke andre foreldre begår samme feil som henne selv.

Dessverre skjer slike feil altfor ofte enda – og foreldrene mener jo ikke å gjøre barna sine vondt, men de vet ikke bedre!

Så vær så snill, DEL denne historien med alle du kjenner på Facebook – sammen kan vi jobbe for å forhindre at dette skjer med andre!