Han ser en bil som vingler på motorvegen. Men når han kjører nærmere, ser han det utenkelige!

2335

Mandag kveld kjørte den 41 år gamle tyskeren Manfred Kick på Autobahn utenfor München, da han plutselig fikk øye på noe som ikke stemte. Han skulle kjøre forbi en Volkswagen da han så bilen vingle fram og tilbake i kjørefeltet.

Da 41-åringen kjørte fram ved siden av bilen, forsto han hvorfor: Føreren, en 47 år gammel mann, hang med hodet over rattet mens bilen holdt på å kjøre av vegen.

Det var da Manfred tok en modig beslutning.

– Føreren satt framoverbøyd og hang livløs i bilbeltet. Både hodet og armene hang slapt. Jeg måtte stoppe bilen på en eller annen måte, sier Manfred.

41-åringen kjørte en ny Tesla, men han visste at bilen måtte stoppes, og valgte derfor å stille seg foran bilen som vinglet, og sakket ned farten langsomt og kontrollert til de begge sto stille. Da begge bilene hadde stoppet, sprang han bort til den andre bilen for å ta hånd om den bevisstløse 47-åringen.

– Jeg kjente at han hadde puls, så jeg la ham ned på bakken slik at skummet kunne renne ut av munnen hans.

Legene oppdaget at 47-åringen holdt på å få et slag, men takket være Manfreds heroiske innsats, kunne mannen sendes til sykehuset i tide. Han overlevde, og har det bra.

 

Etter Manfreds fantastiske innsats ble kjent i internasjonale medier, nådde det selveste Elon Musk – grunderen av Tesla. Manfred var usikker på om forsikringen ville dekke reparasjonene som skulle koste oppimot 90 000 kroner.

Men Elon Musk vet hvordan man skal behandle en helt som Manfred. Dette skrev han på Twitter:

– Gratulerer til Tesla-eieren som ofret bilen sin for å stoppe en bil med en bevisstløs fører. For å kompensere, vil Tesla dekke reperasjonskostnadene, kostnadsfritt og raskt.

Nå hylles Manfred for innsatsen sin – gjerne del denne med vennene dine på Facebook!