22. juni 2024

11 ting som skjer med kroppen din hvis du spiser EGG hver dag:

Egg smaker utrolig godt og kan brukes til så mye, og derfor har jeg alltid en stor pakke med dem liggende i kjøleskapet. Men visste du hvor mye bra som skjer i kroppen din hvis du spiser egg hver dag?

Forskere og ernæringsfysiologer har lenge sett nærmere på hvor bra egg er for oss, og har kommet frem til en rekke fantastiske fordeler. Og før du sier «Men eggeplomme har mye kolesterol..» så kan de også avkrefte dette: Ja, eggeplomme inneholder kolesterol, men det er ikke av samme type som setter seg i blodet! Det er dermed ingen grunn til å bekymre seg.

Og her skal du få 11 gode grunner til å spise egg daglig:

1. Styrker immunforsvaret

Et egg inneholder hele 22 prosent av det anbefalte daglige inntaket av selen, som styrker immunforsvaret i kroppen – det er derfor ekstra viktig å få i seg nok av dette på vinterstid når folk flest blir syke og forkjølte!

 

2. Hjelper deg ned i vekt

Utallige studier viser at en sunn og proteinrik frokost hver morgen hjelper på vektnedgang og en smalere midje. Egg er perfekt til dette da det inneholder mye protein som vil holde deg mett lenge. Dette forebygger bl.a. småspising utover dagen, noe som er en av hovedårsakene til at mange legger på seg!

 

3. Hjelper på synet

Egg er bra for øynene på grunn av stoffet lutein som finnes i hønseegg. Dette beskytter netthinnen fra skader og plager.

4. Bedre hukommelse

Aminosyren kolin er kanskje ikke så godt kjent, men viser seg faktisk å påvirke nervesignalene som hjelper oss å huske diverse småting (som hvor vi har lagt nøklene om morgenen).

 

5. Styrker tenner og skjelett

Kalsium styrker skjelettet og forebygger bl.a. beinskjørhet. Dette får du i deg gjennom egg, samtidig som du får i deg D-vitaminer som regulerer kalkbalansen i skjelettet og tennene dine.

6. Motvirker depresjon

Vi er mange som sliter med vinterdepresjon her i landet, og det er viktig å få i seg tilskudd av D-vitaminer nå som vi ikke har så mye sollys. Spis derfor gjerne litt ekstra egg på vinteren for å få i deg nok!

7. Bra for blodet

B-vitaminer som folat er nødvendig for at kroppen skal kunne modne røde blodlegemer i kroppen, og mangel på dette stoffet kan føre til anemi (blodmangel), der man har for få røde blodceller. Hold deg frisk og rask ved å få i deg grønne grønnsaker, kjøtt og egg!

 

8. Gir lavere risiko for hjerteproblemer

Eggeplommen inneholder to viktige antioksidanter, nemlig tryptofan og tyosin. Disse aminosyrene er grunnen til at kanadiske forskere fant en sammenheng mellom et kosthold rikt på egg og lavere risiko for hjerte-og karsykdommer.

9. Bremser aldringstegn

Ingen ønsker vel å eldes før tiden, og egg kan definitivt hjelpe mot det. De mange aminosyrene du finner i egg bygger opp og fornyer cellene ei kroppen, hvilket bremser ned tegn på aldring på utseendet.

10. Beskytter håret, huden og leveren

B-vitamin og omega 3 fettsyrene i egg hjelper deg med å få sterkere, sunnere hår, hud og negler, så spis gjerne litt ekstra av dette hvis du føler du sliter med tørt, skadet hår og sprø negler!

 

11. Bygger muskler

Det er en grunn til at Rocky spise (drakk!) så mye egg – de er fantastiske for å bygge muskler! Det høye proteininnholdet, lave kaloriinnholdet og lave prisen på butikken gjør egg til et genialt proteintilskudd for deg som trener.

Egg inneholder så mye vitaminer, mineraler, proteiner og sunt fett at de regnes som noe av det sunneste du kan spise! Så fra nå av: alltid ha en pakke klar i kjøleskapet!

Visste du om disse fordelene? DEL gjerne artikkelen med vennene dine slik at de også kan få vite om det!