13 måter prinsesse Diana BRØT med kongelige protokoller: «Prinsene var veldig, veldig heldige»

507

Diana var hele verdens folkeprinsesse, og hun viste ofte sine rebelske og revolusjonære sider i møte med de gammeldagse og tyngende kongelige protokollene som var forventet av henne. Her er 13 måter hun trosset reglene i full offentlighet:

1. Forlovelsesringen

Mens alle de tidligere kongelige forlovelsesringene ble spesiallaget, valgte 19-årige Diana ut sin egen – fra en katalog! I dag er det Hertuginne Kate som bærer ringen med stolthet.

2. Hun ville ikke «adlyde» Charles

Diana forandret på løftene hun skulle avgi på bryllupsdagen med Charles, og fjernet løftet om å «adlyde» (obey) sin ektemann. Tre tiår senere fulgte Kate og William i hennes fotspor og gjorde det samme da de giftet seg.

3. Hun tok seg av barna selv

Hun ville ha den største og sterkeste rollen i barneoppdragelsen selv fra første stund, og kjempet for å få det. Hun valgte sønnenes navn på egenhånd og ammet dem som babyer.

«William og Harry var veldig, veldig heldige med Diana som mor, fordi ideene hennes var så annerledes enn den forrige generasjonen,» sa den kongelige eksperten Christopher Warwick.

4. Hun satte barna før alt annet

Hun gjorde sine kongelige oppgaver, men sørget alltid for å sette foreldrerollen først.

 

5. Hun sendte barna på offentlige skoler

Prins William ble den første tronearvingen som gikk på offentlige skoler (selv om de fremdeles var «rikmannsskoler»). Diana insisterte på dette og det at hun fikk det til viste hvor stor innflytelse hun hadde.

 

6. Hun gav sønnene viktige innblikk i den virkelige verden

Hun nektet å la sønnene «innestenges» av deres kongelige barndom, og tok dem med på McDonalds, sto i kø med dem i Disneyland, og tok dem med seg på besøk til sykehus. «Hun ville at vi skulle se råheten til den virkelige verden,» fortalte prins William i 2012.

7. Hun tok modige stilvalg

Hun var sin egen kvinne, og de stilbevisste valgene hennes viste det til hele omverdenen!

 

8. Hun snakket på en direkte og åpen måte med pressen

Hun prøvde å få kontroll på media- og paparazzi-sirkuset som omringet livet hennes, og det første intervjuet med henne alene ble sett av mer enn 21,5 MILLIONER mennesker bare i Storbritannia.

 

9. Hun fortalte sannheten om ekteskapet sitt

Hun åpnet opp om prins Charles forhold til Camilla Parker-Bowles.

 

10. Hun snakket ut om psykisk helse og spiseforstyrrelser

Hun fortalte om sine problemer med bulimi, og åpenheten hennes rundt nettopp dette er grunnen til hvorfor også sønnene kjemper for mer fokus og åpenhet rundt mental helse.

 

11. Hun nøt singellivet

Hun nektet å forsvinne etter skilsmissen med Charles, og hadde flere romanser med sjarmerende, vellykkede menn.

 

12. Hun gav blaffen i formalitet

Når hun snakket med et barn, satte hun seg alltid på huk slik at hun kunne se dem inn i øynene mens de snakket sammen. I dag er det Kate som gjør det samme.

 

13. Hun var ikke redd for å ta tak der det trengtes

Av alle disse tingene er det omtanken hennes for andre som vi husker aller best. Hun gikk over et delvis klarert minefelt i Angola, og håndhilste på og klemte pasienter og foreldreløse barn med HIV.

«Du kan ta dem i hånden og gi dem en klem. Gudene vet de trenger det.» Disse ordene inspirerte en hel verden og var med på å bryte ned stigmaet rundt HIV.

Diana viste virkelig at et hjerte av gull er mer verdt enn alle de kongelige juveler til sammen! SE videoen nedenfor, og DEL for å være med å hylle denne fantastiske prinsessen, mammaen og forbildet!