Den gamle kvinnen klamrer seg inn på toget. Det som skjer da får nettet til å KOKE

2105

Nettet sto i brann da dette bildet dukket opp på sosiale medier. Grunnen? Det burde være innlysende for de fleste…

I bildet kan man se en svært gammel kvinne tviholder seg fast til en søyle inni toget som kjører i Sydney, Australia. Hun er krokrygget og vil sannsynligvis få problemer med balansen og styrken når toget stopper og starter igjen.

Men mens de aller fleste vet (eller burde vite!) at man skal gi opp sitteplassen sin til eldre, handikappede, og gravide, så ville tydeligvis ikke disse unge, spreke folkene det.

Her ser man at de stirrer på mobilene sine, og noen bare ut i lufta, mens den gamle kvinnen holder seg fast for å ikke falle.

 

Bildet ble delt på Facebook – og folk ble rasende.

 

«Ingen respekt!»

«Elendig oppdragelse fører til elendige unger. De vet sannsynligvis ikke bedre på grunn av at foreldrene vil være bestevennene deres og ikke forberede dem på voksenlivet.»

«Sønnen min er 7 år og jeg spurte ham hva som er galt med dette bildet. Han sa ‘den gamle damen, mamma. De som hører på musikk vil ikke gi henne setet sitt. De er slemme!'»

Andre begynte også å dele historier om deres opplevelser på offentlig transport, og jeg begynner å kjenne meg svært lite imponert over menneskeheten:

«Da jeg var høygravid spurte jeg en mann om jeg kunne sette meg ned, og han sa nei. Han var full kl. 11 på morgenen og jeg hadde svangerskapsforgiftning. Jeg kunne ønske at jeg hadde kastet opp på skoene hans.»

Men før vi dømmer alle nord og ned, så ser vi også at det finnes noen svært gode forbilder der ute. Hollywood-stjernen Keanu Reeves ble fanget på kamera da han gav opp plassen sin til en kvinne på undergrunnsbanen. Han viser også at han er oppmerksom på hvem som stiger av og på, og ser klar ut til å hjelpe enhver person som skulle trenge det. Slike medmennesker trenger vi flere av!

SE videoen nedenfor og DEL gjerne artikkelen hvis du også mener mange trenger en påminnelse på god gammeldags folkeskikk i verden i dag!