16. juli 2024

Moren legger en hvit hanske på sin premature sønn. Neste dag røres alle sykepleierne til TÅRER!

Amerikanske Yamile Jackson ventet spent på å få sitt første barn i 2001, men ble i sjette måned rammet av svangerskapsforgiftning.

For hennes egen og barnets skyld ble hun nødt til å føde barnet med det samme, og når lille Zachary kom til verden veide han ikke 1000 gram engang. De 155 første dagene av sitt liv måtte han tilbringe på avdelingen for for tidlig fødte barn.

Mamma Yamile var hos sin sønn hver dag, men måtte forlate ham der alene hver natt på grunn av sykehusets regler. Hun gråt hver gang hun dro fra ham. 

 

En slik kveld etter at hun hadde dratt hjem kom ideen mens hun sto med oppvaskhanskene sine på og tok oppvasken etter middag.

Hun tok en ren hagehanske, fylte den opp med linser, og sydde den igjen.

Hele neste dag satt hun med hansken tett inntil kroppen, slik at den skulle lukte som henne og bli god og varm. Da hun senere måtte dra fra sønnen igjen la hun hansken varsomt rundt ham.

 

Når hun vendte tilbake neste dag ble hun møtt av en gruppe overraskede og dypt rørte sykepleiere på avdelingen. Zachary hadde sovet bedre enn før, og både hjerterytmen og pusten hans var jevnere og sterkere enn de tidligere nettene.

Fra den dagen av sov den lille gutten alltid med hansken, som fikk navnet «The Zaky».

Oppfinnelsen til Yamile fungerte faktisk så bra at sykepleierne spurte om ikke hun kunne lage noen flere som du kunne bruke til de andre premature barna på avdelingen.

Og Yamile skuffet ikke: Over 100 forskjellige hansker laget hun til dem, og i mange forskjellige stoffer slik at de kunne se hvilke som virket best.

Hanskene ble en så stor suksess at Yamile til slutt stiftet virksomheten ‘Nurtured by Design’, slik at flere barn kunne få hjelp av dem.

 

Studier fra 2015 viser nå at premature barn som sover med hansken får mer oksygen og har færre komplikasjoner.

En mors kjærlighet til sitt barn var alt som skulle til for å finne på noe så enkelt, men livsviktig. Zachary har det helt fint den dag i dag, og er veldig stolt over morens oppfinnelse!

Se videoen nedenfor, og DEL denne historien hvis du også synes at mødre nesten alltid vet best hva som er best for barna sine!