Legene fryktet det verste da den nyfødte babyen bare veide 411 gram: Men se på henne NÅ

685

Da ekteparet Ashley og Jeffery Zachmayer fra USA fant ut at de ventet sitt første barn ble de begge overlykkelige. Ashley har alltid ønsket seg barn, og nyheten om at hun var gravid fikk henne til å gråte av glede.

Alt gikk fint først, men så, i hennes 12 uke av graviditeten, oppdager legen noe skremmende på ultralydundersøkelsen hennes. Dette var bare begynnelsen på en rekke vanskeligheter gjennom graviditeten hennes.

 

Legen hadde oppdaget en blodpropp i livmoren hennes, og hun får beskjed om at hun må bli sengeliggende og bare stå opp når hun absolutt må.

I uke 18 blir hun sjekket på ny, og de finner heldigvis ut at blodproppen har forsvunnet av seg selv. Ashley og ektemannen kjenner lettelsen strømme gjennom dem, og ser frem til å fullføre graviditeten med god helse. Men det har blitt oppdaget enda et bekymrende funn.

 

Den lille jenta i magen er underutviklet, og det ser ikke ut som om hun vokser lenger. I tillegg viser det seg at Ashley har for lite fostervann. På grunn av dette blir foreldrene øyeblikkelig sendt til en klinikk for risikograviditeter, og Ashley blir undersøkt på ny. Da kommer legene med den fryktelige beskjeden: Den ufødte datteren deres har bare rundt 20 prosent kjangs for å overleve.

Mammaen er oppløst i tårer mens legene forteller at hun nok dessverre kommer til å miste babyen sin, og de sender henne hjem med beskjeden om at hun må komme tilbake hver tredje dag for å sjekke at babyens hjerte slår enda.

 

Men for hver undersøkelse hun går på stiger håpet. Datterens lille hjerte banker og slår inni mammas mage, men legene sier fremdeles at hun ikke utvikler seg. I den 26 uken ser legene at den lille i magen ikke får i seg tilstrekkelig næring fra mors kropp, på grunn av en forstoppelse i navlestrengen. Igjen forteller de mammaen at hun må forberede seg på en abort.

Men i uke 29 skjer det: Ashley får noen voldsomme rier, og kort tid etterpå kommer lille Adalee til verden. Den lille jenta veier bare 411 gram, huden er enda gjennomsiktig, og hun er på størrelse med en cola-boks. Legene kjemper for å holde liv i den lille, og hun blir fraktet over til intensivavdelingen like etter fødselen. Lungene hennes er ikke engang ferdig utviklet og hun trenger hjelp til å puste i flere uker.

 

Det tar hele tre uker etter fødselen før Adalee endelig kan puste på egenhånd, og de nybakte foreldrene får holde datteren sin i armene for første gang. Det viser seg å være svært bra for dem alle, og lille Adalee liker morsmelken så godt at hun raskt begynner å legge på seg.

Så, etter 106 lange dager på sykehuset får Ashley og Jeffery endelig ta med seg datteren hjem. I dag har Adalee blitt mye bedre, og selv om hun er litt mindre enn de andre babyene, kommer hun snart til å ta dem igjen med sin store apetitt og urokkelige livsvilje!

 

DEL gjerne denne historien med vennene dine på Facebook hvis du også synes at Adalee er en ekte fighter!