Dykkeren redder livet til hvalen. Men det er hvordan den takker ham som fascinerer MILLIONER

4024

James Moskito fra San Francisco, USA, er en profesjonell dykker, og arbeider daglig med et team av frivillige. Men denne dagen ute på havet skulle sette spor i ham for alltid.

James fikk denne dagen øye på en knølhval som bevegde seg merkelig langs havoverflaten – det store dyret så ut som det hadde problemer.

James og teamet hans kjørte båten deres nærmere, og så snart at noe var fryktelig galt. Knølhvaler pleier kun å tilbringe få sekunder over havoverflaten for å trekke luft.

«Men denne hvalen kom opp for å puste, og la seg så på siden med øyet over overflaten… Og bare så på meg. Jeg så at den prøvde å fortelle meg noe,» forteller James.

Øyeblikkelig bestemte James seg for å hoppe uti vannet med den. Han stoppet opp rett ved hvalens øye, og sa rolig: «Jeg er bare her for å hjelpe deg. Jeg skal ikke skade deg.»

Men når han svømte rundt hvalen for å se hva det var som feilet den, fikk han sjokk: Et anker på 1,3 tonn hadde satt seg fast i hvalens halefinne.

James og teamet hans jobbet utrettelig i flere timer for å løsne det 1,6 km lange ankerkjettingen som holdt på å ta livet av hvalen. Men endelig fikk de løsnet det!

Så snart den var fri, svømte hvalen i sirkler og åttetall rundt dykkerne. Men den ville gi James en spesiell takk. Den svømte rett opp mot ham igjen og stoppet bare noen centimeter ifra ham. Da gned den seg inntil ham og så på ham igjen, som om den ville si takk. Se videoen nedenfor for å få vite alt som skjedde etterpå!

For et fantastisk intelligent og majestetisk dyr! Og er det ikke flott å se mennesker som jobber så hardt for å hjelpe? Noen vil nok synes at det er merkelig at James følte at han og hvalen kommuniserte, men hvaler forstår nok mye mer enn hva man tror…

SE videoen, og DEL gjerne denne historien med vennene dine på Facebook!