16. juli 2024

19-åringens bikinibilder spres som ild i tørt gress på nettet. Grunnen? Se nærmere!

Det å se litt annerledes ut i dagens samfunn er ikke alltid lett. Rare blikk, dumme spørsmål og fordommer kommer ofte frem når når man skiller seg ut, og folk glemmer helt at det å bli glodd og pekt på kan være svært ubehagelig for den det gjelder.

Men det er derfor utrolig viktig at vi normaliserer det at alle er forskjellige, og at alle kropper er gode kropper. Én måte å gjøre dette på er å løfte frem historier og bilder av de som tørr å stå frem å fortelle verden om seg selv. Dette vil kunne være med på å øke kunnskapen og forståelsen rundt temaet.

Og én av disse modige personene er Canadiske Isa-Bella Leclair. Hun ble født med Parkes-Webers syndrom, som er en genetisk sykdom. Som et resultat av sykdommen har det samlet seg mengder med væske i høyrebeinet hennes, noe som gjør at det er langt større enn det venstre.

Når Isa-Bella skulle begynne å studere på universitetet veide høyrebeinet hennes 18 kg, og det å delta i fysiske aktiviteter var vanskelig, og å finne et par bukser som passet var umulig. Og beinet hennes dro stadig flere blikk til seg.

«Folk stirret på meg, og jeg ble tvunget til å vokse opp fortere enn andre barn. Jeg var tvunget til å akseptere at folk var nysgjerrige. Men for de på min egen alder forklarte jeg alltid at jeg bare var født slik,» forteller hun.

Men Isa-Bella har heldigvis alltid fått mye støtte hjemmefra, og spesielt fra søsteren Danyka.

Men det å skille seg ut er ikke lett, selv meg god støtte. Så selv om Isa-Bella har god selvtillit og er utadvendt, hender det at hun noen ganger bare vil gjemme beinet sitt.

«Som mamma forventet jeg meg nesten at hun skulle komme gråtende hjem fra skolen, ettersom at det ikke gikk an å gjøre noe med sykdommen. Men det skjedde aldri, ikke en eneste gang,» forteller mammaen til Daily Mail.

Men når Isa-Bella fylte 19 bestemte hun seg for å gjøre noe som skulle komme til å inspirere millioner av mennesker.

Det hele startet egentlig bare som en selfie på stranden når hun var på familieferie i Florida. Men så eksploderte bildet på sosiale medier, og ble sett av mennesker over hele verden.

Mange berømmer henne for å vise seg frem i bikini med beinet sitt, og støtter henne fullt ut.

«Jeg tror det er viktig for alle mennesker med helseproblemer å prøve å bli friske, men det er minst like viktig å prøve å elske seg selv og akseptere hvem man er,» sier Isa-Bella og fortsetter:

«For meg handler ikke skjønnhet bare om utsiden. Når jeg sier at noen er vakre, da seg jeg noen som får meg til å føle meg bra. Min sykdom skal ikke få definere meg, og det skal ikke hindre meg fra å gå i bikini eller andre fine antrekk!»

Siden bikinibildene hennes gikk viralt har Isa-Bella vunnet en skjønnhetskonkurranse i hjembyen Campbellton, New Brunswick, Canada.

Hun prøver å informere andre om hvordan det er å leve med sykdommen ved å blant annet skrive sine egne artikler. Målet hennes er å øke bevisstheten til folk, og spre kunnskap om det hun og mange andre går gjennom på  daglig basis.

Nå har Isa-Bella fullført studiene sine og får god behandling for sykdommen sin.

Vi støtter Isa-bella 100 prosent, og ønsker henne lykke til videre! DEL denne inspirerende historien med vennene dine på Facebook hvis du er enig!