Denne skolen har FORBUDT energidrikker: Heller ut åpnede bokser

303

Det har vært mye snakk om energidrikker i forhold til barn og ungdom gjennom de siste årene, men fortsatt ser vi at kombinasjonen får alvorlige følger. Ambulansearbeidere har kunnet fortelle om barn som blir så syke av drikken at de må innlegges, og flere historier, særlig i USA, har i verste fall fått døden til følge.

Men nå setter én skole i Sverige foten ned, og har innført et totalforbud mot denne typen drikke på skolen.

De går faktisk så langt at de heller ut medbragte energidrikker som allerede er åpnet, og rektoren på skolen, Ulrika Lundin, forteller til Expressen at avgjørelsen om forbudet kom etter resultater fra forskning som viser at det ikke er bra å drikke mye av energidrikker.

Skolen har 450 elever og mange av dem drikker energidrikke jevnlig. Og de drikker det i store mengder, opp mot 2-3 bokser på kort tid. Dette inneholder ekstremt store mengder koffein, og kan derfor ha en svært negativ effekt på hjertet.

Ofte er grunnen til at barn og unge føler de «trenger» energidrikke for å komme seg gjennom skoledagen for lite søvn, og vi ser også at norske ungdommer får altfor lite søvn om nettene – ofte på grunn av sosiale medier.

Hva mener du om dette forbudet? DEL gjerne artikkelen hvis du også mener denne skolen gjør helt riktig!