Helikopterpilotene jobbet natt og dag for å slukke skogbrann i Sverige: Ble frastjålet veskene

9896

Sverige har vært hardt rammet av skogbranner den siste tiden, og brannmenn, hjelpemannskaper og frivillige har gjort en helteinnsats for å redde liv i denne dramatiske tiden.

Men når helikopterpilotene gjorde det siste av slukningsarbeidet ved Äxingmyrkullen på søndag ettermiddag, fikk de en stygg overraskelse da de endelig landet igjen. Veskene deres hadde blitt stjålet!

Det som ble stålet var en verktøyveske og en veske med helikopterutstyr, og begge inneholdt flere personlige eiendeler til de heltemodige pilotene som kun hadde tatt med seg det viktigste opp i lufta for å slukke brannen som herjet.

 

Daniel Moverare sier: «Det er fælt at mennesker kan synke så dypt når vi har stilt opp og jobbet i mange døgn, døgnet rundt, og pilotene har slitt som dyr for å slukke flammene. Og så får de som takk å bli frastjålet sine personlige ting og utstyr til helikoptrene.»

Hendelsen har blitt politianmeldt, og de ber også om hjelp på sosiale medier.

 

At tyver kan synke så dypt! Enten er de for dumme til å ha skjønt at veskene tilhører heltene i luften, eller så bryr de seg bare ikke… Utrolig trist!

DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook for å spre ordet!