Legehelten ble hos guttene i 3 dager og var sistemann ut: Da fikk han den TRAGISKE beskjeden

78248

Den australske legen Richard Harris er en av de store heltene fra redningsaksjonen som har pågått i Thailand de siste dagene. Han var sistemann ut av grotten etter den vellykkede aksjonen, men da han kom ut ble han møtt av den tragiske nyheten.

Harris meldte seg frivillig til å ta den livsfarlige turen inn til guttene i grotten, og ble hos dem i tre dager før de alle til slutt endelig ble reddet ut. Grunnen var enkel: i tillegg til hans store ferdigheter og kunnskap som lege, er han også en erfaren grottedykker! Ytterst få i hans yrke ville ha klart det samme, og det er ingen tvil om at guttene fikk den beste hjelpen de kunne fått.

Legen var på ferie i Thailand da guttene forsvant, og han var rask med å tilby hjelpen sin i arbeidet med å redde de 12 guttene og treneren deres ut fra grotten.

Inne i grotten måtte Harris blant annet evaluere i hvilken rekkefølge man skulle få guttene ut, og arbeidet for å gi guttene og redningsmannskapet all den hjelpen han kunne. Og det er tydelig at han gjorde helt riktig: alle guttene er nå ute av grotten, og det var Richard selv som sist la på svøm ut igjen.

 

Men vel ute av grotten fikk han den tragiske beskjeden hjemmefra: Pappaen hans hadde plutselig gått bort hjemme i Australia.

«Det var en sørgelig beskjed for Harris og hans familie, som ble forstørret av de fysiske og emosjonelle påkjennelsene han hadde blitt utsatt for under den kompliserte, men til slutt vellykkede, redningsoperasjonen,» sier legens sjef, Andrew Pearce til ABC Adelaide.

«Andrew kommer hjem snart og kommer da til å ta en velfortjent pause med familien sin. Han har bedt om at familien skal få være i fred.»

Julie Bishop, Australias utenriksminister, lover at Richard Harris skal hedres når han kommer hjem, sammen med de andre australske personene som deltok i redningsaksjonen i Thailand.

 

Vi kondolerer til Richard og familien hans i denne tunge tiden, og håper at han vet hvor mye vi takker ham for den fremragende jobben han gjorde for å få alle guttene ut i live. DEL gjerne artikkelen for å vise din støtte og for å la alle vite hvilken stor helt han er.