Ingefærvann: Denne sunne drikken setter fart på fettforbrenningen!

199458

Ingefær er blant de aller mest populære krydderne i verden, og med god grunn. Naturen har virkelig skapt en mirakelkur i denne rotplanten, og mangfoldige studier har dokumentert dens positive effekt på helsen.

Ingefær kan brukes i det meste, men i det siste har den særlig blitt drukket – enten som te eller i shots. Grunnen? Dette gir en real energiboost, og øker forbrenningen!

Her er noen flere fordeler med å få i seg ingefær:

 

1. Roer magen

Ingefær gjør særlig godt for magen og fordøyelsen, da det stimulerer tarmene og øker produksjonen av fordøyelsesenzymer. Dessuten roer den magen, minsker gass og oppblåsthet, og motvirker forstoppelse.

 

2. Styrker immunforsvaret

Ingefær inneholder masser av antioksidanter og har anti-inflammatoriske egenskaper. Dette hjelper immunsystemet og ved jevnlig bruk vil det forebygge sykdommer!

 

3. Lindrer muskel- og leddverk

Forskere fra University of Georgia har oppdaget at et daglig inntak av ingefær lindret muskel- og leddverk med hele 25 prosent. Det beste resultatet fikk man om man drakk ingefær på tom mage på morgenen.

 

4. Lindrer menssmerter

Ingefær lindrer ikke bare muskel- og leddsmerte, men også menssmerter! I en studie på dette inntok 150 kvinner ingefærpulver under menstruasjonen, og resultatet viste at ingefær hadde like god effekt som legemiddelet ibuprofen!

 

5. Forbrenning

 

Sist, men ikke minst, så kan ingefær sette fart på forbrenningen. Dette vil hjelpe deg med å gå ned noen ekstra kilo fett når du prøver å komme i form, og vil gjøre livsstilsendringen din lettere å holde seg motivert til.

Den svenske dietisten Karin Magnusson forklarer: «Vi frobrenner alltid en miks av karbohydrater og fett. Forbrenningen er vanskelig å påvirke, det beste tipset er å bygge muskler, men mat som for eksempel ingefær og chili kan, gjennom at de øker kroppens varmeproduksjon, øke den litt ekstra.»

 

Ingefær på morgenen:

Som sagt, så anbefales det å innta ingefær på morgenen før du spiser frokost. Forskere ved Columbia University i USA kunne vise at personer som spiste ingefær på morgenen brant hele 43 kalorier ekstra enn de som ikke gjorde det. Det høres kanskje ikke så mye ut, men tenk på hva det utgjør på en måned eller et år!

 

Oppskrift på ingefær- og sitronshots: 

Så, hvordan lager du da ditt eget ingefærvann? Det er faktisk lekende lett og svært billig!

Ingredienser:

  • 100 g ingefær, hakket i tynne skiver
  • 1,5 liter vann
  • Saften fra 1 sitron

 

Slik gjør du: 

Kok opp vannet i en kjele og ha i ingefærskivene. La det koke lett i 15 minutter, og ta så kjelen bort fra varmen. Sil blandingen, la den avkjøles, og ha sitronsaften i til slutt.

Sett blandingen i kjøleskapet, og drikk en shot to ganger om dagen for å gi immunforsvaret og forbrenningen en skikkelig boost. Første shot kan du ta rett før frokost, og ta den andre på kvelden før middagen.

Snart vil du nok merke effekten på kroppen!

 

Har du tenkt å prøve dette? DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook, slik at de også kan prøve!