2 bananer daglig i 1 måned? Da skjer DETTE med kroppen:

173390

Bananer er en frukt som er fullstappet med vitaminer og mineraler, samt naturlige sukkerarter som gir deg det du trenger av energi før og etter trening.

Det skader jo absolutt ikke at de smaker helt nydelig, og kan brukes i smoothies, som pålegg, i kaker, i havregrøt, pluss mye mer! For selv om jeg spiser 4-5 bananer i uka, så ser jeg at jeg med fordel kan øke dette inntaket etter å ha lest hva som skjer med kroppen hvis man spiser 2 bananer per dag.

1. Motvirker stress

Stress er et voksende problem i Norge i dag, og særlig unge opplever stadig mer stress og søker hjelp mot dette. B-vitaminer er spesielt viktige for at kroppen skal klare å motstå stress, og disse vitaminene finner du mange av i bananer!

 

2. Beskytter hjertet

Bananer kan motvirke høyt blodtrykk og beskytte deg mot slag og hjerteinfarkt. Bananene du får i deg er rike på kalium som beskytter hjertet og utvider blodkarene. Bananer inneholder ikke salt, og dette er viktig for å senke blodtrykket.

 

3. Hjelper mot astma

Både barn og voksne har godt av å spise bananer, men en studie gjort ved Imperial College of London viser at barn som spiste en banan hver dag hadde 34 prosent mindre risiko for å bli rammet av astma.

 

4. Bra for blodet

Jernmangel er dessverre ofte vanlig hos kvinner, og kroppen din trenger jern for å produsere hemoglobin og røde blodceller. Bananer hjelper deg ved å stimulere blodtilførselen i kroppen din.

 

5. Lindrer PMS-plager

Bananer inneholder mye av B6-vitaminer, og mange forskere tror at dette kan hjelpe mot klassiske PMS-plager, som kramper og humørsvingninger.

 

6. Forbedrer fordøyelsen

Studier gjort på syke barn i Bangladesh viser at bananer kan hjelpe mot forstoppelse og diaré. Det høye fiberinnholdet i frukten bidrar til å forbedre fordøyelsen, og ved diaré hjelper bananer til ved å gjenopprette elektrolyttbalansen, særlig gjennom kalium.

 

7. Gir energi

Alle som trener burde få i seg bananer for å fylle på med energi. Bananer inneholder tre naturlige sukkerarter, og gir en umiddelbar, langvarig og betydelig økning av energi. 2 bananer gir tilstrekkelig energi for hele 90 minutter med anstrengende trening.

 

8. Øker hjernekapasiteten

Hjernen har sine behov som må dekkes for at den skal fungere optimalt. Glukose og kalium er blant de næringsstoffene den trenger for å holde seg i gang, og dette finner man masse av i bananer! Man får i tillegg i seg masse magnesium, som hjelper hjernen holde seg på topp!

 

9. Mot depresjon

Studiene viser ikke at bananer på magisk vis vil jage bort depresjonen, men at de derimot kan hjelpe deg med å overvinne depressive symptomer. Bananer inneholder aminosyren tryptofan som forvandles til serotonin i kroppen – dette er kroppens «gledehormon».

 

Spiser du mye banan i hverdagen? DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du også elsker bananer!