Elsker du også «Tre nøtter til Askepott»? Slik ser skuespillerne ut I DAG!

85591

For meg blir det ikke skikkelig jul før jeg har sett «Tre nøtter til Askepott», og denne klassikeren kommer jeg nok til å se på julaften for resten av livet. For mange har denne filmen blitt synonym med en god julemorgen, og den har varmet hjertene våre i over 40 år.

Men hva har egentlig skjedd med skuespillerne i denne herlige julefilmen? Askepotts skjønnhet og ungdomlighet er foreviget på film, men hvordan ser egentlig den da 19-år gamle skuespilleren Libuše Šafránková ut nå?

Vakre Libuše er er fremdeles en svært populær skuespiller i Tsjekkia den dag i dag, nå 60 år gammel(!). Hennes siste film kom ut i 2014, og var en stor suksess – selvfølgelig!

Hun har gjennom sin lange karrière flere ganger spilt i eventyrfilmer, som bl.a. «The Prince and the Evening Star» og «The Salt Prince». Hennes siste eventyrfilm kom ut i 2011. Hun er virkelig en prinsesse man bare ikke kan gi slipp på, og hun var den fødte Askepott!

 

Men hva med den kjekke prinsen? Skuespilleren heter Pavel Trávníček og var 3 år eldre enn Libuše da de to møttes. Han fikk også sitt store gjennombrudd med «Tre nøtter til Askepott», og han er fremdeles ofte å se i Tsjekkiske teaterforestillinger og TV-show. Han har hatt tre mislykkede ekteskap og har to sønner.

Askepott-paret har faktisk spilt sammen i en annen eventyrfilm, «The Third Prince» (1982) – da spilte de også prins og prinsesse.

 

Kongen, prinsens strenge far, ble spilt av tyske Rolf Hoppe, og er i dag hele 87 år gammel. Han er fremdeles aktiv innenfor skuespill, og var med i den Oscar-vinnende filmen «Mephisto» i 1981.

 

Det var Rolf Hoppe som ba om at teater-kollegaen hans Karin Lesch skulle spille dronningen hans i «Tre nøtter til Askepott». Ingen vet hva hun gjør i dag, da hun pensjonerte seg fra skuespilleryrket like etter filmen, og trakk seg bort fra rampelyset. Hun er i alle fall husket av oss som en fantastisk god dronning om mor i filmen!

 

Hvem kan vel glemme denne flotte damen som konkurrerte med Askepott om prinsens hjerte? Hun ble spilt av Helena Růžičková, og sønnen hennes var også med i filmen – som den snille, runde og klumsete kjøkkengutten! Uheldigvis døde han i 1999, og moren hans døde bare 5 år etterpå.

 

Noen av de mest sjokkerende forvandlingene er hva som skjedde med Vítězslav Jandák, som spilte Kamil, en av prinsens beste venner.

 

Man kan knapt kjenne ham igjen i dag, og han forandret yrke totalt: Mellom 2005 og 2013 var han medlem av den Tsjekkiske regjeringen, og han har vært landets kulturminister!

 

Slottet er selvfølgelig en viktig del av Askepott, og det ser nesten enda vakrere ut i dag. Trappen der Askepott mistet skoen sin er selv den dag i dag et populært sted for frierier, og slottet er sterkt preget av denne romantiske historien.

Selv om skuespillerne har forandret seg vil filmen alltid være like fortryllende vakker og romantisk. La oss se frem til nok en jul med «Tre nøtter til Askepott», og DEL denne bakgrunnsinformasjonen med vennene dine på Facebook!