Kvinnen klikker på mannen med Downs og kaller ham «Mongo!» Det går IKKE ustraffet:

50774

Denne historien ble fortalt av en ung kvinnelig student fra USA, og det hele skjedde inne på nærbutikken hennes.

Hun handler der hele tiden siden det er like ved studentboligen hennes, og hver gang hun kommer blir hun møtt med et stort vennlig smil fra pakkegutten, en ung mann med Downs syndrom.

I USA er det nemlig vanlig på butikker at noen står å pakker varene for deg, og gjerne bærer dem ut til bilen din hvis du har en. Men denne dagen skulle ikke bli som alle andre for hverken studenten eller pakkegutten.

Alt på grunn av en utålmodig, frekk og ufyselig kvinne…

Nedenfor ser du hvordan alt skjedde: 

 

(Jeg står i butiken ved kassen, og pakkegutten, en søt og snill mann med Downs-syndrom, pakker ned varene mine forsiktig.)

Pakkegutten: «Vil du ha denne?»

(Han holder opp en av tøyposene jeg tok med meg, som jeg nå ser har et hull i seg.)

Meg: «Åh! Nei takk. Kan du bruke en annen?»

Han smiler og nikker. I samme øyeblikk bryter kvinnen bak meg ut: «Herregud! Få opp farten!»

Meg: «Jeg har nettopp betalt. Han klarer seg bra.»

Kvinnen: «Å, så du er dum som han du også? Gud, alle dere spesielle folk må slutte å plage oss normale mennesker!»

Pakkegutten (han ser fornærmet ut): «Frue, hun er ikke u-smart. Hun går på universitetet!» (han peker på universitets-logoen på joggebuksa mi) «Hun er ordentlig smart!»

Meg: «Og han er den flinkeste pakkegutten her! Han er svært forsiktig, noe som er bra når det kommer til matvarer.»

(Posene mine er ferdigpakket, og siden han vet at jeg går tilbake til studentboligen min rett rundt hjørnet gir ham meg forsiktig posene og hjelper meg slik at jeg har kontroll på alt.)

Kvinnen: «Herremin! Han hjelper deg ikke engang med å bære dem ut til bilen din? For en evneveik idiot. Jeg ønsker å snakke med sjefen om dette!»

Pakkegutten (sier til meg): «Ha en fin dag!»

Kvinnen: «Mongo.»

(Kassereren, som ikke har sagt et ord gjennom hele hendelsen, ser nå rolig opp på kvinnen.)

Kassereren: «Jeg nekter å betjene deg på grunn av diskriminasjon av vår verdifulle ansatte, samt en fast kunde. Du kan bare forlate varene dine her; vi setter dem på plass igjen senere. Vær så snill å gå.»

(Men kvinnen nektet å gå sin vei, hadde et stort hysterisk anfall, og endte med å ødelegge en hel hylle slik at det måtte komme noen løpende for å fysisk holde henne igjen slik at hun ikke skadet noen. Pakkegutten ledet meg og en annen kunde til trygghet bak kassen. Der ventet vi til politiet kom.)

Pakkegutten: «Kommer… kommer du fremdeles neste uke?» (spør han meg og ser bekymret ut.)

Meg: «Jepp, selvfølgelig!» 

(Smilet han gav meg lyste opp hele resten av dagen min.)

At det går an å være så grusom! Han gjorde en fantastisk jobb, og alle medarbeiderne og de faste kundene hans elsker ham. DEL denne historien med vennene dine hvis du også synes det var riktig av kassereren å nekte å betjene kvinnen!