Trump endrer loven: TILLATER nå import av elefanttrofeer til USA

198

På onsdag kunne USAs president Donald Trump fortelle at de kommer til å fjerne forbudet om å importere elefantrofeer fra Zambia og Zimbabwe. Det var Barack Obama som innførte forbudet i 2014, for å beskytte dyrelivet i områdene der.

Nå raser dyrevenner over hele verden.

Den meningsløse jakten på de kloke, vennlige elefantene fra Zambia og Zimbabwe ble sett for å være skadelig for dyrene og syrebestanden i områdene, men det synes ikke Trump. Han mener at USA vil hjelpe disse landene økonomisk om de får importere slike jakttrofeer, og hever dermed forbudet.

Denne beslutningen har opprørt mange, og flere tror at dette kommer til å føre til enda mer ulovlig jakt. Elefanter er spesielt fortrukket av krypskyttere og trofejegere på grunn av støttennene sine, og sin store, mektige størrelse. Arten har derfor vært truet art siden 1978, og rundt 100 elefanter blir drept hver eneste dag.

Trump-familien er selv glad i jakt, og presidentens sønn, Donald Trump Jr, har selv fått stor kritikk for å ha lagt ut et bilde der han poserer med en avhugget elefanthale.

Hva mener du om dette? DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook og si hva du mener i kommentarfeltet!