22. juli 2024

Forskernes råd: Dette ukjente knepet lindrer hodepine på bare 5 minutter!

Det er ofte at hodepiner kommer når man ikke har hodepinetabletter for hånd. Andre sliter med så hyppige hodepiner at de ikke ønsker å stappe i seg mengder med tabletter, og heller ønsker seg en naturlig metode å bli kvitt plagene på.

Nå finnes det faktisk en vitenskapelig måte å lindre hodepine på bare 5 minutter, og det helt uten å måtte ty til medisiner!

Du har kanskje hørt om Acupressure før? Dette er en slags øst-asiatisk form for akupunktur, der man bruker presspunkter istedenfor nåler. Og det beste av alt – dettee kan du lett lære å gjøre på deg selv!

Dette er viktig å huske:

Før du starter er det viktig at du sitter behagelig og slapper av. Massasjen på de forskjellige punktene tar bare 30-60 sekunder, men det vil ikke ha like god effekt om du sitter anspent.

Det er spesielt seks punkter man skal fokusere på for å lindre hodepine, og man masserer dem med lette sirkulære bevegelser. Så slapp av og om 5 minutter vil hodepinen være borte!

1. Yintang-punktet

Dette kalles «Det tredje øyet» og finnes mellom øyenbrynene, der nesen møter pannen. Ved å massere dette punktet lindrer man ikke bare hodepine, men motvirker også slitne, trøtte øyne.

2. Zan zhu-punktene

Dette er to symmetriske punkter innerst ved øyenbrynene. Når du masserer disse punktene i 30-60 sekunder kan du fysisk kjenne at hodepinen forlater deg. I tillegg hjelper dette mot snue og øker visuell aktivitet.

3. Yingxiang-punktene

Disse punktene er plassert på på siden av (og litt under) neseborene i lik linje som øynene dine. Let etter en grop der kinnbeinet slutter, så vil en kort massasje redusere hode-og tannverk, minske stress, og åpne opp bihulene.

4. Tian zhu-punktene

Disse punktene finner du mellom ørene og ryggradens begynnelse. De som lider av migrene vil ha spesielt god effekt av en massasje i dette området!

5. Shuai gu-punktene

Shuai gu-punktene sitter like over ørene, rett over hårfestet. Finn punktet ved å lete etter en liten grop i huden, og du vil snart bli kvitt både hodeverk og utmattede øyne.

6. He gu-punktene

Dette punktet finner du ikke på hodet i det hele tatt, men på hendene! Disse finner du mellom tommel og pekefinger, og vil lindre plager i hode, rygg, nakke og tannverk!

Det er finnes mange nordmenn som lider av hodepine og som må kjempe seg gjennom hverdagen. DEL gjerne disse tipsene for å hjelpe andre!