16. juli 2024

Mammaen slår babyen sin blå med en skje. Straffen hennes får nettet til å se RØDT

26 år gamle Lorien Norman en mamma fra sør i Australia som for få dager siden ble kjent verden rundt. Hvorfor? Hun slo sin åtte måneder gamle datter med en skje til hun ble gul og blå – og slapp fengselsstraff!

Mammaen risikerte 13 år i fengsel for mishandlingen av datteren, men slapp unna med en bot på 500 australske dollar (3000 kr) og en 2-årig såkalt «good behaviour bond». Dette innebærer at hun får gå fri så lenge hun lover å oppføre seg fint og ikke begå nye lovbrudd innenfor en bestemt tidsperiode.

Hun slapp ut samme dag.

Politiet hadde først rykket ut til stedet i oktober 2016 etter at Lorien ringte dem og truet med å kaste datteren fra balkongen. Da politiet kom på stedet, så de at den vesle jentas ansikt var dekket i blåmerker.

Det viste seg at mammaen hadde slått henne med en skje, og de ble begge to fraktet til sykehuset. Der kunne legene konstatere at babyen hadde fått minst åtte slag mot ansikt og kropp. Øynene, nesen og kinnene var dekket i blåmerker.

Dommerens forklaring? «…dette lovbruddet er lang ifra den alvorligste av denne typen lovbrudd når det gjelder graden av styrke involvert og varighet av skadene.» Altså, fordi det ikke var det verste han hadde sett, så ville han ikke fengsle henne!

Han fortsetter å forklare den milde straffen ved å si at det ikke fantes noe tegn til brukne ben eller skader på kraniet, og at barnet derfor sannsynligvis ville bli helt bra igjen.

Nå blir mammaen også tvunget til å gå til rådgivning, men barnets pappa, Shane, synes at dette er helt ufattelig. Han er fortvilet, og er en av de mange som raser mot den milde dommen.

«Jeg er helt målløs. Jeg har oppdratt henne og søsteren hennes på egenhånd, og hun får en så mild straff for et lovbrudd som kan gi 13 år!? Hvor er rettferdigheten for datteren min?»

Vi skal aldri godta barnemishandling, og etter min mening var denne straffen altfor mild! Hun tilsto også alt hun hadde gjort, men dommeren lot henne likevel gå fri. Det er totalt uakseptabelt!