16. juli 2024

Mammaen finner blodige sår i 1-åringens munn. Når hun ser nærmere innser hun det FORFERDELIGE!

Sønnen til Samantha Rodgers var bare ett år gammel når hun plutselig fikk øye på små blemmer rundt munnen hans.

Hun tok lille Juliano med til legen og fikk beskjed om at det var influensa eller et alvorlig tilfelle av hånd-, fot- og munnsykdom. Men det skulle vise seg å være langt verre enn det.

Blemmene rundt guttens munn var dessverre bare begynnelsen. Snart ble han verre og han fikk blemmer på halsen og magen også. Mammaen tok med 1-åringen til legen igjen, og forlangte flere tester.

Da testet legene ham for herpes simplexvirus type 1, og til mammaens forskrekkelse kom testen tilbake positiv. Den lille gutten hennes hadde blitt smittet av herpes – en livsvarig sykdom.

Herpes smitter lett via berøring, og barn er ekstra utsatte for dette. Det er nok med en klem eller et kyss for at viruset skal smitte noen for alltid. Mammaen vet ikke hvem som har gitt denne sykdommen til sønnen, da det noen ganger ikke synes på folk.

«Det er så fælt at dette er et livsvarig problem nå. Hver gang han er syk risikerer han å få et utbrudd igjen. Jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere dette. Jeg gjør mitt beste, men hjertet mitt brister fordi jeg ikke kan gjøre noe for ham,» forteller mammaen.

Samantha advarer nå andre foreldre til å være forsiktige når de lar andre holde i barna deres. Man kan nemlig bære på viruset uten at det synes.

«Vær forsiktig. Det kan være hvem som helst, din beste venn, søsteren eller broren din – hvem som helst. Om du ser at noen har ett munnsår, ikke la dem komme nær barnet ditt.»

Jo yngre barnet er, jo farligere er herpesviruset for dem. DEL denne informasjonen med vennene dine på Facebook slik at ingen flere barn blir rammet av dette!