22. juli 2024

Alle vet at vodka kan drikkes. Men visste du at det kan fikse DISSE 12 irriterende problemene?

Vodka er vel noe de aller fleste over 18 år har drukket en gang i livet, men personlig synes jeg ikke at det smaker særlig godt. Derfor ble jeg svært glad når jeg fant denne listen over andre ting vodkaen kunne brukes til!

Her er 12 ting du kan bruke vodkaen din til, som ikke gjør deg bakfull neste dag:

1. Gir lengre liv til blomster

Jeg elsker å ha en fin blomsterbukett i hus, men det ender alltid opp med at den visner og må kastes ut bare få dager etter at jeg har kjøpt den…

Tilsett 1 ts vodka per liter vann du har i vasen! Alkoholen dreper bakteriene som får blomstene til å visne raskere, og blomstene dine vil holde seg friske og fine lenger.

2. Får sure håndklær til å lukte friskt igjen

Har håndklærne dine begynt å lukte litt? Dette er ofte vanlig på sommeren, men du trenger ikke å kjøpe nye! Bare hell 1 dl vodka i vaskemaskinen sammen med ditt vanlige vaskemiddel. La maskinen fylles med vann og slå den av i en time for å la håndklærne trekke før du skrur maskinen på igjen. Lett som bare det!

3. Gir duftpinner litt ekstra kraft

Liker du også å gi hjemmet ditt en frisk og deilig duft med duftpinner? Jeg elsker å lage mine egne dufter, men etter at en venninne tipset meg om å tilsette ca. en halv dl vodka i blandingene mine har de virkelig blitt fantastiske!

4. Demper kløe og smerte ved kontakt med giftig eføy

Det finnes få ting som er så irriterende og vondt som å gå gjennom giftig eføy ute i naturen, og ende opp med en smertefull kløe i dager etterpå. men om du har litt vodka hjemme kan du bare helle litt på en bit med bomull og påføre det forsiktig på det vonde området. Snart kjenner er både kløen og smertene borte!

5. Gir hjemmelaget iskrem perfekt konsistens

Hvis du noen gang har prøvd å lage hjemmelaget iskrem, så vet du kanskje også at det kan bli et problem at isen er for hard eller kornete.

Men hvis du tilsetter en spiseskje vodka i blandingen vil du få en helt perfekt, kremet konsistens!

6. Hjemmelaget smaksaroma

Det er mange oppskrifter som sier at du trenger en smakstilsetning som vaniljeekstrakt, sitron eller appelsin, men det er mange som helst vil lage disse smakene selv. Å lage dette krever ofte burbon, men dette kan like gjerne gjøres med vodka.

Bare fyll en liten glassflaske med ønsket smak, som vaniljestenger, appelsinskall eller mynteblader, dekk med vodka og da det trekke.

7. Effektivt vaskemiddel til vinduer og speil

Du kan lett lage din egen glassrens, som ofte er bedre enn den du får kjøpt på butikken.

Bare bland 2 dl vodka med en halv dl eddik og en halv ts oppvasksåpe, bland og hell i en sprayflaske. Vinduene dine kommer til å skinne!

8. Gir deg den mest perfekte crispy friterte kyllingen noensinne

Om man først skal unne seg fritert mat, bør det virkelig være perfekt og crispy! På Serious Eats får du en oppskrift på hvordan man får den perfekte crispy konsistensen ved hjelp av vodka.

9. Blir kvitt fotsvette

Vodka er bakteriedrepende og uttørrende, og vil derfor motkjempe illeluktende, svette føtter. Vodkaen dreper sopp en bakterier som stortrives i skoene sine, spesielt nå på varme sommerdager.

10. Gir deg god ånde

Utrolig nok vil det å blande 9 ss kanel med 2 dl billig vodka gjøre underverker for ånden din. Du skal ikke svelge blandingen, men bare skylle og gurgle den en liten stund før du spytter den ut. Alle kommer til å spørre deg om hvordan du får en så god ånde som varer så lenge!

11. Fikser knust sminke

Noe av det mest irriterende jeg vet om er når jeg mister kompakt-pudderet mitt i bakken, og det går i tusen knas. Men det går faktisk an å gjøre pudderet like helt igjen!

Tøm alt pudderet i en pose og mos det slik at det ikke er noen klumper igjen. Rengjør pudderdåsen og hell pudderet tilbake i den. Bland i noen dråper med vodka og rør rundt til du får en jevn konsistens. Trykk ned blandingen godt og la det tørke over natten – og vips så har du et nytt kompakt pudder!

Se videoen nedenfor for å se nøyaktig hvordan du gjør dette.

12. Renser skitne madrasser

Har du en gammel madrass hjemme som trenger en liten oppfriskning? Bare bland noen dl vodka i en sprayflakse med vann, spray over madrassen og la den tørke. Bakteriene dør på kort tid, og om du støvsuger madrassen i samme slengen blir du kvitt alt støvet i den også.

Nå trenger ikke den gamle vodkaflasken stå å samle støv lenger! DEL gjerne disse smarte tipsene med vennene dine på Facebook!