16. juli 2024

Om du gjør DETTE kommer du aldri til å se edderkopper i huset igjen!

Mange av oss får litt fnatt når vi ser edderkopper og andre insekter. Spesielt når man ser dem inne på soverommet…

På butikken kan man få kjøpt forskjellige produkter som skal bli kvitt disse uvelkomne gjestene, men et stort problem med disse er at de inneholder masser av skadelige kjemikalier.

FamilyLifeGoal har derfor kommet med noen svært enkle tips og råd for hvordan du kan bli helt kvitt edderkopper og andre insekter – bare ved å bruke naturlige produkter!

Sitron

Edderkopper hater sitron, så om du har ser en edderkopp men ikke vil «mose» den, kan du bruke vanlig sitronsaft heller! Du kan også gni sitronsaft på områder der edderkopper pleier å samle seg, som for eksempel i mørke kroker.

 

Eddik

Eddik er et fantastisk produkt som kan brukes til så mangt! Lukten holder faktisk både mygg, maur og edderkopper i sjakk. Hvis du virkelig vil holde insektene unna kan du blande litt hvit eddik med vann i en sprayflaske, og spraye rundt i hus og hage. Lukten av eddik forsvinner snart for oss mennesker, men den vil sitte i i lang tid for insektene, som kommer til å holde seg langt unna!

Peppermynte

Edderkopper hater peppermynte like mye som vi elsker det! Bland 8 dråper peppermynteolje med litt flytende oppvasksåpe og vann. Om løsningen ikke lukter sterkt nok kan du blande inn 8 dråper til av oljen. Rist flasken godt og spray rundt i hele huset.

Seder

Om du kjøper kleshengere av sedertre kan du helt enkelt glemme alt som heter edderkopper og møll i nærheten av klærne – de hater det!

Kastanjer (og tre andre nøtter)

Nøtter som kastanjer, valnøtter og hestekastanjer er effektive mot edderkopper. Duften av disse nøttene inneholder en kjemikalie som edderkoppene ikke liker, og de vil holde seg langt unna. Du bør plassere nøttene i vinduskarmen slik at edderkoppene ikke kommer inn når du har vinduet oppe. Du kan også legge dem i en pen krukke eller lignende – se ser det ut som pynt!

Hold huset rent!

Om du har problemer med insekter i huset, er det viktig å holde det rent og pent! Edderkopper trivs ikke i rene hus, og vil heller søke mørke, varme, fuktige steder der det er kjangs for å finne mat.

DEL gjerne disse tipsene med vennene dine på Facebook!