Nå herjer veipiratene igjen! Politiet advarer mot den nye SKREKKMETODEN:

483528

Får litt over en måned siden ble det varslet om at politiet på både den svenske og norske siden av grensen hadde fått flere henvendelser om veipirater. Nå er herjer de i Sverige igjen.

Veipriatene lurer folk til å stoppe på veien, eller tvinger dem av veien, for å så stjele fra dem. Penger og verdisaker, eller bilen selv.

I Sverige fikk politiet en melding på torsdag formiddag denne uken om at en mannlig bilist hadde blitt forsøkt stoppet av to menn som sto ved en bil med åpent panser. Når han sakket ned for å stoppe, hoppet det plutselig frem en tredje mann som hadde gjemt seg, og sammen omringet de tre mennene bilen.

Heldigvis klarte bilisten å komme seg unna disse skremmende tyvene, men det forferdelige forsøket fikk politiet til å reagere lynraskt.

De sendte ut beskjed til alle politienheter om den mistenkte hvite bilen som var utenlandsregistrert, og advarer nå bilister – dette bør også nordmenn passe på.

Det er skummelt at veipiratene ser ut til å bli mer aggressive, men dette er neppe en tilfeldighet. Ifølge politiet kan veipiratene bli langt mer desperate når metodene deres ikke virker.

Bare på onsdag var det en bilist som opplevde å bli truet til å åpne bildøren sin, og når han nektet begynte den mistenkte å slå hardt med knyttneven på frontruta.

De vanlige metodene de bruker er:

  • De har «gått tomme» for drivstoff og trenger penger.
  • De har «motorproblemer» og trenger hjelp.
  • De bruker tre biler for å presse deg av veien.
  • De vil selge deg ting.

Stefan Gustavsson er pressetalsmannen for politiet i Region Vest, og påpeker: «Det er heller slik at de stopper en bil med en kvinne eller en eldre person, enn en 25-årig veltrent mann.»

Hva kan du gjøre for å beskytte deg mot veipiratene?

Politiet gir bilister følgende tips:

  • Ikke stans bilen om du føler deg usikker.
  • Tenk på sikkerheten på større veier og ved på- og avkjørsler: Risikoen for ulykker blir større når du stanser.
  • Om du ble stoppet og utsatt for lovbrudd skal du alltid ringe 112.

Pass på hverandre og DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook slik at de også kan være på vakt mot veipiratenes aggressive metoder!