Trykk på dette punktet i 60 sekunder. Du vil bli SJOKKERT over hva det gjør med kroppen!

72789

De fleste av oss synes det er litt luksus med en god massasje, men visste du at en massasje på riktig sted kan motvirke hodepine og lindre en øm nakke og stive skuldre?

Du har kanskje hørt om akupressur før? Denne kinesiske metoden er flere tusen år gammel og kan minne litt om akupunktur, bare at man bruker trykkmassasje istedenfor nåler for å stimulere kroppens meridian-punkter.

En av disse punktene heter GB 39 og befinner seg like over ankelen på yttersiden av benet. Hvis man trykker og holder på dette punktet i 60 sekunder skjer det noe nesten magisk.

GB 39 er det punktet i kroppen som styrer spenninger i hodet og nakkeregionen, og dette trikset vil være svært nyttig å kunne for de som har en stillesittende kontorjobb og som sitter foran skjermen hele dagen.

Slik gjør du:

  • Finn punktet på yttersiden av benet, like over ankelen (se bildet over og videoen nedenfor)
  • Press en finger mot dette punktet i ett minutt
  • Mens du trykker bør du sørge for at du puster dypt og rolig inn og ut
  • Øk trykket sakte men sikkert. Prøv å slappe av i musklene så godt du kan
  • Lett på trykket, og press forsiktig ned igjen. Avslutt med noen sekunders lett massasje.

Utover «bare» å minske hodepine og løse opp stive skuldre og øm nakke, kan stimulering av GB 39 også hjelpe til med å løsne opp din stive kropp, og til og med løsne på trykket inne i bihulene.

Er du så stiv at du ikke når ankelen? Fortvil ikke! Du kan faktisk trykke på et annet punkt på kroppen også, nemlig LI 4, som sitter på yttersiden av hånden, mellom tommelen og pekefingeren.

Bruk samme fremgangsmåte her, som på GB 39, og du vil kjenne deg merkbart bedre på bare ett minutt!

SE videoen nedenfor, og DEL dette utrolige trikset med venner og familie på Facebook!