Om du ser dette på kyllingen i butikken, bør du legge det tilbake UMIDDELBART!

66699

Det er aldri noe morsomt når man opplever at mat man trodde var bra for kroppen, viser seg å være alt annet enn nyttig.

For eksempel kyllingbryst.

Kylling inneholder flere nyttige næringsstoffer, men kvaliteten på kyllingen kan ha store variasjoner.

I følge dyreorganisasjonen Compassion in World Farming, har det blitt vanligere med hvite striper i kyllingbrystene – noe som kan få deg til å velge noe annet når du står inne på dagligvarehandelen.

Det er ikke alltid så lett å velge kylling på butikken – men å se på best før-datoen og opprinnelse er en god start.

For tiden har det dog kommet flere rapporter og forskning på at visse kyllingbryst inneholder hvite striper, noe som gjør kyllingkjøttet mindre mørt og næringsrikt.

De mistenker at kjøttet kan se vanlige ut ved første blikk, men når du undersøker det, kan du kanskje se flere hvite linjer på kyllingen.

 

 

I følge Compassion in World Farming, kan kyllingkjøtt med tette, hvite striper også være oppimot 224 prosent fetere enn kylling uten disse hvite linjene.

Organisasjonen har til og med fått støtte fra en amerikansk studie, som viser at flere kyllinger har disse hvite fettlinjene.

Grunnen til dette?

Jo, mange kyllingoppdrettere i dag vil at dyrene skal vokse seg så store som mulig, på kortest mulig tid.

De hvite linjene forringer smaken og næringsinnholdet i kyllingen, og det gjør det også vanskeligere for kyllingen å absorbere for eksempel marinade.

CIWF kritiserer også måten bøndene feter opp kyllingene sine på, skriver Buzzfeed.

Vi trenger dog ikke å slutte og spise kylling, i følge næringsforskere.

Det er fortsatt en god og mager proteinkilde, men et tips er å prøve å unngå kyllingfileter som har mange hvite linjer, eller velge en kylling som ikke masseproduseres i fabrikker.

Jeg skal definitivt tenke på dette neste gang jeg handler kylling, og jeg håper vi kan spre informasjonen videre, slik at flere får med seg dette.

Gjerne del denne med vennene dine på Facebook!