Spis 2 bananer hver dag i en måned. Da skjer nemlig DETTE med kroppen din!

69435

Bananer er kanskje en av naturens mest undervurderte frukter. Den gule frukten er lett å overse, spesielt når det virker som om det alltid finnes nye og mer eksotiske type frukter som er neste mote.

Men faktum er at bananer er en velsmakende supermat som kan gi kroppen alle de gode ting som trengs for å ha det bra.

De er fulle av næringsstoffer, vitaminer, fiber og alle naturlige sukkerarter, som sukrose og fruktose.

Det er bare noen av grunnene til å spise banan regelmessig, som kan bidra til å holde legen unna.

1. Halsbrann
Bananer er naturens anti-syre, og kan lindre halsbrann og sure oppstøt. Å spise bare en banan kan umiddelbart minske halsbrann.

2. Blodtrykk
Bananer hjelper til med å senke blodtrykket, og kan beskytte mot slag og hjerteinfarkt, siden de har et lavt natriuminnhold og høyt kaliuminnhold, noe som gjør dem sunne for hjertet.

3. Energi
Å spise en banan eller to før en treningsøkt gir deg tilstrekkelig med energi til å trene en time eller mer.

4. Blodsirkulasjon
De kan hjelpe til med å holde opp jernnivået, som stimulerer produksjonen av røde blodceller og hemoglobinproduksjonen, og styrker blodtilførselen.

5. Magen
Magesår er ofte tabu, men bananer kan spises uten at man trenger å bekymre seg for smerter. De har en glatt og myk tekstur, som hjelper mageslimhinnene og beskytter den mot etsende syrer og irritasjoner.

[adsense2]

 

6. Depresjon
De kan bidra til å lindre depresjoner siden de har høye nivåer av tryptofan, som kroppen vår gjør om til serotonin. Serotonin er en signalsubstans i hjernen som gjør at mennesker kan slappe av, føle seg glade, og bedre humøret. Slik kan bananer hjelpe oss med å føle oss bedre.

7. Forstoppelse
Om du har forstoppelse, kan du spise noen bananer. De har mye fiber som trengs for å stimulere regelmessige tarmbevegelser, og skaper en naturlig lindring for forstoppelse.

8. Nerver
Når du føler deg stresset og humørsyk, ta en banan. De hjelper til med å regulere blodsukkeret og er rike på vitamin B, som naturlig roer ned nervesystemet og gjør at vi kan slappe av. Det resulterer i et bedre humør.

9. Temperatur
Det å spise en banan på en varm dag kan kjøle deg ned ved å senke kroppstemperaturen. Det samme gjelder når du har feber.

Se selv i videoen nedenfor, og gjerne del denne med vennene dine på Facebook!